Apabila BLOGGER membuat entri mengikut NAFSU!



Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada semua..sila tarik nafas...turun nafas..

Apa yg angah nak katakan untuk entri ini..PRU 13 telah membawa macam2 agenda + perkara menarik yg telah menyebabkan suasana di MALAYSIA sekarang ini menjadi begitu panas.Ya..sepanas api...ceh..haha..tak2..maksudnya keadaan dimana selepas keputusan dikeluarkan..ya agak panas..
Kenapa?? biasalah bila adat bertanding pasti ada yg menang ...ada jugak yg kalah..so terima sahajalah..dan apa yg angah nak tegaskan kat sini..tak perlu kita puak2kan blogger..sebab apa yg angah tgok/angah kaji..kepuakkan telah menyebabkan keadaan makin teruk..sebab?
Angah ada usha satu blog ni..dan yg penting post itu berkenaan blogger tersebut menghentam blogger satu lagi...biarpun kita berbeza pendapat..tak perlulah macam tu..sebab ia akan menyebabkan ruang BLOGGING ini jadi macam satu medium yg sangat tak best..
"PERLU UNTUK KITA KAJI DULU,ADAKAH BAIK ATAU BURUK KELAKUAN DIRI KITA ITU.KADANG2 BANYAK PERKARA YG PERLU DIDIAMKAN DARIPADA DICERITAKAN KERANA AKAN MENUTUP PERIUK NASI KITA SENDIRI."

Betul tak?Sebab dengan kita buat entry macam tu..telah menyebabkan org2 yg tak sehaluan tetapi taklah terlalu taksub sudah tak mau usha BLOG tu..sekaligus menyebabkan blog tu kurang pembacanya..

Memanglah nanti blogger tu akan kata "Pembaca blog saya bukannya dari puak **** sahaja!!"Ya mmg macam tu..tetapi sekurang2nya sudah mencacatkan sedikit dunia BLOGGING...

SEKADAR NASIHAT KEPADA BLOGGER TERSEBUT *tapi tak sebut pun.. :P

9 comments:

  1. So true..agree with u angah.

    Kalau I bukak sesuatu blog, then dia ada buat entri pasal politik yang memburukkan mana2 parti, I'll press close as fast as possible. Kalau blog yg I follow, I'll unfollow them. Tiada kompromi. Tak best a camni..hihi..

    *just my humble opinion*

    ReplyDelete
    Replies
    1. thats right..angh pun tak suka kalau jadi macam ni..baik unfollow je kan??

      Delete
    2. ya! unfollow is the best choice!

      Delete
  2. em...isu macam ni sangat sensitif..kena berjga2

    ReplyDelete
  3. Kalau bap gaduh-gaduh nie memang saya malas nak baca..

    ReplyDelete
  4. jemput join segmen nieyh ..:) http://misssimple30.blogspot.com/2013/05/contest-precious-prince-and-princess.html

    ReplyDelete
  5. saya kdg baca jugak..suka benda2 panas ni..pling ske pisang goreng panas2.. haha..tp bila over sgt, annoying jugak.. hanya mampu t'diam..

    ReplyDelete

The author will not be responsible for any comment left by the readers. Please comment using polite language. Thank you.


Powered by Blogger.