Malaysia Negara Ke-3 Paling Aktif Gay/Lesbian Di Asia"Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (Jakim) bertindak agresif membendung gejala homoseksual atau gay di kalangan lelaki Melayu termasuk golongan eksekutif diyakini berjumlah puluhan ribu orang.
Malah, pegawai Jakim turun padang mengadakan pertemuan tertutup dengan beberapa persatuan gay baru-baru ini selain melakukan tugas dakwah di pusat hiburan yang menjadi sarang kumpulan seks songsang ini.
Sumber berkata, melalui perbincangan khas itu, Jakim mendekati golongan gay dan berusaha memujuk mereka menyertai program mukhayyah yang diyakini mampu membawa golongan ini ke arah keinsafan.
“Pada pertemuan membabitkan lebih 20 ketua kumpulan gay Melayu, Jakim memujuk mereka menyertai program khas diatur. Walaupun majoriti tidak bersetuju, namun masih ada segelintir berminat menyertai program.
“Apa yang pasti kegiatan gay di Malaysia seolah-olah disokong gerakan khas yang berusaha menyebarkan ideologi menjadikan ia tidak ubah seperti di negara Barat,” katanya.
Difahamkan gerakan sulit kumpulan gay dikesan melanda bandar raya Kuala Lumpur selain Sarawak dan beberapa negeri lain.
Golongan ini termasuk pekerja profesional turut menjadi antara teramai menghidap HIV dan Aids yang mendapat rawatan di hospital kerajaan.
Pengarah Bahagian Pembangunan Keluarga, Sosial dan Komuniti Jakim, Saimah Mukhtar berkata kakitangan jabatannya serius menangani gejala gay seperti mendekati golongan mak nyah sejak awal tahun ini.
Menurutnya, program pemulihan khusus untuk golongan homoseksual sedang diatur dan pihaknya cuba memujuk mereka menyertai program itu.
“Golongan gay bukan seperti mak nyah atau pondan yang mudah dikenali berdasarkan bentuk fizikal. Mereka mempunyai penampilan lelaki normal, namun kecenderungan seksual songsang.
“Kami cuba mendekati golongan ini dengan memasuki beberapa kelab gay terkemuka di ibu kota dan beberapa bandar raya lain sebagai kerja dakwah,” katanya.
Menurutnya, tambah membimbangkan golongan gay tidak hanya membabitkan mereka yang berusia pertengahan tahun, malah disertai remaja dan berusia lebih 50-an.
“Jika dulu kegiatan gay dilakukan selindung, kini ramai berani mengisytiharkan diri sebagai gay melalui blog dan facebook selain menganjurkan pesta khas,” katanya.
Menurutnya, Jakim tidak pernah memandang hina golongan ini sebaliknya menganggap gay Melayu pesakit yang perlu rawatan.
“Saya difahamkan ramai bersetuju mengikuti program pemulihan bakal dikendalikan Jakim tidak lama lagi. Ia dianggap satu langkah awal positif,” katanya.
Sementara itu, Setiausaha Agung Persatuan Pengguna Islam Malaysia (PPIM), Datuk Dr Maamor Osman berkata gejala warisan kaum Nabi Lut itu kian serius dengan adanya kemudahan teknologi perhubungan yang semakin canggih.
Menurutnya, blog, laman web sosial seperti twitter dan facebook dijadikan pengantara oleh kumpulan gay Melayu ini untuk aktif dan mengumpulkan seramai mungkin ahli.
“Mungkin ramai pihak tidak menyedari bahaya kebangkitan golongan dilaknat ini namun ia sedang merebak dan boleh merosakkan generasi muda Islam,” katanya.
Menurutnya, tindakan drastik perlu dilakukan bagi memerangi golongan ini termasuk golongan lesbian dan mak nyah yang menggambarkan kelemahan umat Islam negara ini."

*Macam mana nak membendung masalah ni?Siapa yg bersalah dalam hal ini?Siapa yg patut dipertanggungjawabkan??Siapa yg mahu mempertahankannya??Siapa yg nak mempersoalkannya??Siapa yg berani??Berikan pandangan anda.

15 comments:

 1. masyallah masalah nie makin berleluasa..

  ReplyDelete
 2. Dunia akhir zaman! Mcm mana dorang ni blh minat kaum sejenis ekk?? Tak paham :S

  ReplyDelete
 3. mmg belambak ..
  ntah siapa yg salah tatau .
  jauhkanlah org disekeliling kita dgn perkara terkutuk mcmni ..

  ReplyDelete
 4. Ina pun tak faham lah dengan diyorang ni.. Tak tahu nak salahkan siapa..

  ReplyDelete
 5. Brace yourself, gayness is coming. Peh, bahaya betul macam ni. Kena ngorat dengan pompuan takpe, itu sempoi. Kena ngorat laki sama laki, peh, itu dah jadi malapetaka.

  ReplyDelete
 6. benda xelok semua malaysia masuk ranking..adoi...

  ReplyDelete
 7. sedih aku tngk manusia akhir zaman ni....
  aku fikir zaman makin maju makin bijak manusia
  tapi sebaliknya.....

  ReplyDelete
 8. yg penting kite jgn kutuk atau hina orang cam ni, takot2 nanti berjangkit pulak kat anak2 kite.

  ReplyDelete
 9. jngn kutuk, nanti terkena kat anak2 kite, ape pon tak dapat.

  ReplyDelete
 10. jgn kutuk nanti terkena kat anak2 kite, meyesal tak sudah.

  ReplyDelete
 11. jngn kutuk, nanti terkena kat anak2 kite, ape pon tak dapat.

  ReplyDelete

The author will not be responsible for any comment left by the readers. Please comment using polite language. Thank you.


Powered by Blogger.