Soal Jawab Fanpage DJH : 4




Assalamualaikum dan salam sejahtera.So kita teruskan lagi dengan soal jawab di fanpage DJH. Kali ni tentang BLOG LOADING LAMBAT??APA SEBABNYA??





So diatas adalah pendapat  rakan2 blogger di fanpage..macam mana pulak dengan pendapat korang??Jom berikan pandangan korang disini.

Sekian.

13 comments:

  1. maybe
    1.banyak sangat widget berat2 salah satu faktor
    2.line internet tak ok pun blh jadi juga

    ReplyDelete
  2. 1. banyak gunakan javascript dlm blog.
    2. banyak sgt letak iklan.
    3. header yang besar. Klu header besar saiz gmbr kecik tkpe =)
    4. terlalu banyak letak gadget yang kurang penting.
    5. banyak broken link dalam blog.

    P/s : hehehee, main ckp je tu blog sndri lbh kurang juga. myb la =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul2 jugak.harap2 janganlah blog kita mcm tu..nanti susah org nak blogwalking..

      Delete
    2. tu la pasal... tp tkpe, kite gune hosting blogspot je, diam2 je la.. hehehee, hosting berbayar tak terer nak setting =) blh gitu..?!

      Delete
  3. Singgah... saya guna Tablet untuk tengok blog DJH, laju jer loading.. Boleh jadi ke blog lambat loading kalau kita guna google chrome, mozilla, telefon atau apa saja? Itu saya tidak pasti... hehehe...

    ReplyDelete
  4. org kata guna image hosting photobucket pun boleh lambatkan loading..tak tau betul ke tak...

    ReplyDelete
  5. Banyak jugak sebab ni.
    Ramai yg dah senaraikan.
    Tapi kalau lambat blogger boleh try guna coding yg boleh lajukan sikit loading blog.

    ReplyDelete

The author will not be responsible for any comment left by the readers. Please comment using polite language. Thank you.


Powered by Blogger.