Filem Dukun di pawagam 5 April 2018Assalamualaikum dan salam sejahteraDukun ialah filem seram Malaysia 2018. Filem ini berdasarkan secara longgar kisah sebenar pembunuhan seorang ahli politik Malaysia, Datuk Mazlan Idris, oleh Mona Fandey, seorang penyanyi Malaysia yang popular pada tahun 1993. Filem itu pada asalnya dijadualkan dikeluarkan pada Disember 2006 tetapi diharamkan oleh Lembaga Penapisan Filem Malaysia kerana jalan ceritanya yang kontroversi serta menyinggung perasaan keluarga yang terlibat tetapi pada tahun 2018,Lembaga Penapisan Filem Malaysia menarik balik pengharaman filem ini dan akan ditayangkan di pawagam diseluruh Malaysia pada 5 April 2018.

...............................................................................

Trailer Filem Dukun......................................................................................

Tak sabar untuk melihat filem ini di pawagam. Sebelum ini , aku telah melihat filem ini versi bocor yang mana boleh aku simpulkan bahawa versi bocor itu tidak lengkap dan tidak siap. Teruja dan terkejut bila mana aku menerima khabar bahawa filem ini dapat ditayangkan di pawagam tempatan.

Penantian selama 12 tahun akhirnya tercapai jua. Filem yang sangat dinanti-nantikan. Jom ke pawagam untuk menyaksikan filem seram ini.

Sekian

8 Comments

The author will not be responsible for any comment left by the readers. Please comment using polite language. Thank you.


 1. dah download versi leaked tu juga, tapi tak sempat tengok lagi. tunggu review nanti la. kalau awesome, boleh juga tengok panggung.

  ReplyDelete
  Replies
  1. tu la tgok kt panggung mungkin lagi best drpd yg leaked

   Delete
 2. Saya pun baru dapat tahu movie ni semalam kat facebook. Kalo esok keluar, esok juga saya nak p tengok :D

  ReplyDelete
 3. tengok trailer macam best jee hehe. kalau ada kesempatan, nak pergi tengok lah nanti ehhee

  ReplyDelete
 4. alamak ..ccl kena wajib tengok citer ni sebab memang suka filem seram

  ReplyDelete
  Replies
  1. betul , saya juga minat filem seram. dah lama industri filem malaysia takda filem seram yg betul2 seram

   Delete

Post a Comment

The author will not be responsible for any comment left by the readers. Please comment using polite language. Thank you.


Post a Comment

Previous Post Next Post