Raikan Tahun Baru Cina 'Auspicious Reunion' di Hotel Sheraton Imperial Kuala Lumpur



Assalamualaikum dan salam sejahtera

Raikan Tahun Baru Cina 'Auspicious Reunion' di Hotel Sheraton Imperial Kuala Lumpur

Apa khabar buat semua pembaca dan rakan-rakan sekalian? Kali ini aku nak kongsikan dengan anda tentang Auspicious Chinese New Year Reunion yang juga merupakan Chef Ho Boon's Signature Dishes yang boleh didapati di Hotel Sheraton Imperial Kuala Lumpur. Terima kasih diucapkan kepada pihak Hotel Sheraton Imperial Kuala Lumpur atas jemputan ini.✌


AUSPICIOUS CHINESE NEW YEAR REUNION DI HOTEL SHERATON IMPERIAL KUALA LUMPUR

Tahun Baru Cina ataupun The Lunar New Year merupakan masa dan waktu yang sangat sesuai untuk keluarga dan rakan-rakan untuk berjumpa semula dan berkongsi waktu berkualiti bersama-sama. Tahun ini, Sheraton Imperial Kuala Lumpur membawakan pelbagai jenis makanan istimewa daripada sala satu restoran terbaik dimana masakan tradisi bertemu dengan persembahan moden - Celestial Court & Essence.

UNITY LOU SANG, SIGNATURE YEE SANG
Raikan Tahun Baru Cina 'Auspicious Reunion' di Hotel Sheraton Imperial Kuala Lumpur

Dikenali juga dengan Prosperity Toss, Yee-Sang merupakan raw fish salad Cantonese-style. Dikatakan berasal dari Seremban pada tahun 1940-an, Loke Chin Fatt merupakan  individu yang bertanggungjawab untuk mengolah makanan nelayan kepada salah satu fenomena dan budaya.

Sebagai simbol tuah (good luck), kemakmuran (prosperity), kesihatan (health) dan pelbagai lagi yang istimewa, Celestial Court menghasilkan Unity Lou Sang. Makanan ikonik ini menawarkan empat pilihan yang mewah dan menggabungkan gabungan yang seimbang dalam kandungannya yang dihasilkan untuk meraikan anda bersama orang yang tersayang. Lebih menarik, Unity Lou Sang juga boleh didapati untuk dibawa balik (take-away).

๐Ÿ‘‰Abalone Sliced with Fresh Scallop Yee Sang (Standard : RM 188 nett | Large: RM 376 nett)
๐Ÿ‘‰Crispy Soft-Shell Crab Yee Sang (Standard : RM 108 nett | Large: RM 216 nett)
๐Ÿ‘‰Norwegian Salmon Yee Sang ( Standard : RM 108 nett | Large : RM 216 nett)
๐Ÿ‘‰Jelly Fish Yee Sang ( Standard : RM 88 nett | Large : RM 176 nett )


RAIKAN REUNION ANDA DI CELESTIAL COURT, AWARD-WINNING CHINESE RESTAURANT
 

Bermula 13 Januari 2020 sehingga 8 Februari 2020, Celestial Court menawarkan tiga Auspicious Chinese New Year Reunion 9-Course Set Menu berharga daripada RM 1688.00 nett bagi setiap meja.

๐Ÿ’“ Chinese New Year Wealth Set at RM 1688.00 nett per table
๐Ÿ’“ Chinese New Year Prosperity Set at RM 1988.00 nett per table
๐Ÿ’“ Chinese New Year Happiness Set at RM 2388.00 nett per table

Auspicious Chinese New Year Reunion 9-Course Set Menu ini boleh didapati untuk waktu makan tengah hari dan juga makan malam. 

Alhamdulillah, aku berpeluang untuk merasa dan menikmati beberapa menu yang merupakan salah satu daripada Chef Ho Boon's Signature Dishes.

YEE SANG WITH CRISPY SOFT-SHELL CRAB AND CRYSTAL PEAR
⭐[ MENU 2 - PROSPERITY SET RM1988.00 NETT PER TABLE ]

YEE SANG WITH CRISPY SOFT-SHELL CRAB AND CRYSTAL PEAR

๐Ÿ‘ Antara Yee Sang yang paling sedap yang pernah aku rasa. Segala kandungannya seimbang dan cukup rasa.

CRISPY ROASTED CHICKEN WITH SPICY SICHUAN SAUCE
[ MENU 1 - WEALTH SET RM1688.00 NETT PER TABLE ]

CRISPY ROASTED CHICKEN WITH SPICY SICHUAN SAUCE

๐Ÿ‘ Salah satu menu yang aku sangat suka pada hari tersebut. Ayam yang dimasak dengan begitu sedap, menyelerakan. Ditambah lagi dengan sichuan sauce, menu ini terasa begitu unik dan sangat sedap!

STEWED DRIED OYSTER WITH SEA CUCUMBER
[ MENU 2 - PROSPERITY SET RM1988.00 NETT PER TABLE ]

STEWED DRIED OYSTER WITH SEA CUCUMBER

๐Ÿ‘ Pertama kali aku makan oyster dan juga cucumber sea (gamat). Rasa yang sedap bersama dengan sos yang unik.


WOK-FRIED PRAWNS WITH ANGLED LUFFA GOURD, SHIMEJI MUSHROOMS AND CASHEW NUTS
[ MENU 2 - PROSPERITY SET RM1988.00 NETT PER TABLE ]

WOK-FRIED PRAWNS WITH ANGLED LUFFA GOURD, SHIMEJI MUSHROOMS AND CASHEW NUTS

๐Ÿ‘ Rasa yang sangat sedap, menu yang penuh dengan perisa dan sangat menyelerakan.


STEAMED SEA GROUPER WITH ENOKI MUSHROOMS AND MINCED CHILI IN SUPERIOR SOY SAUCE

[ MENU 2 - PROSPERITY SET RM1988.00 NETT PER TABLE ]

STEAMED SEA GROUPER WITH ENOKI MUSHROOMS AND MINCED CHILI IN SUPERIOR SOY SAUCE

๐Ÿ‘ Satu lagi menu yang sedap dan unik.  Rasa ikan yang sedap, tak hanyir, dimasak sempurna. Enoki mushrooms juga sedap dan gabungan yang menjadi!


PAN-FRIED TRADITIONAL LUNAR NEW YEAR CAKE 'NIAN GAU'
[ AVAILABLE ON ALL MENU ]

PAN-FRIED TRADITIONAL LUNAR NEW YEAR CAKE 'NIAN GAU'

๐Ÿ‘ Pertama kali mencuba dan rasanya sangat sedap! Kek yang unik dan sangat berpegang pada tradisi.

ESSENCE, AN ALL-DAY DINING RESTAURANT
Raikan Tahun Baru Cina 'Auspicious Reunion' di Hotel Sheraton Imperial Kuala Lumpur

Sesuatu yang menarik juga dapat dinikmati dengan adanya Reunion Seafood and Grill Buffet. Antara yang tersenarai dalam buffet tersebut adalah :-

๐Ÿ’› Fortune Yee Sang Buffet
๐Ÿ’› Steamed Dumpling "Jiao Zhi" with Chicken and Chives
๐Ÿ’› Braised Broccoli with Sea Moss
๐Ÿ’› Steamed Fried Rice in Lotus Leaves
๐Ÿ’›  Chinese New Year Dumpling Dessert Soup
๐Ÿ’›  pilihan cookies CNY 
๐Ÿ’›  King Crab Leg, Sakoshi Fresh Oyster, Slipper Lobster dan Tomahawk Steak Cravings.

Reunion Seafood and Grill Dinner Buffet ini boleh didapati dari 24 Januari 2020 sehingga 27 Januari 2020 dengan harga RM 199 nett per individu.

Selain itu, Chinese New Year Inspired Buffet Lunch and High Tea juga boleh didapati dari 24 Januari sehingga 8 February 2020 (setiap hari kecuali hari Ahad) untuk meraikan Tahun Baru Cina. Antara yang menarik termasuklah :-

๐Ÿ’™ Fortune Yee Sang
๐Ÿ’™ Chinese New Year Cake " Nian Gao"
๐Ÿ’™ a wide selection of Chinese New Year cookies
๐Ÿ’™ many more

๐Ÿ‘‰ Chinese New Year Inspired High Tea Buffet, harga RM 98 per individu
๐Ÿ‘‰ Chinese New Year Inspired Lunch Buffet, harga RM 128 per individu

SHERATON IMPERIAL KUALA LUMPUR




⭕Telefon : +603 2717 9977
Email :  dining.specialist@sheraton.com
Instagram : @sheratonimperialkl

Sekian

23 comments:

  1. Waaa Sis nampak YeeSang je dah kecur, peberet makan YeeSang ni..tak sabar juga nak tunggu malam tahun baru makan dengan family...sedapnya!! Hoptel Shereton kalau menunya memang tak pernah tak sedap...semuanya sedap!

    ReplyDelete
  2. wow. yee sang.
    teringin nyer lah nak rasa, aerill.
    tak pernah merasa sebab... ye la kan, tak pernah attend majlis CNY.

    ReplyDelete
  3. Huhuhu syok tgk yee sang. This year tak sure dpt join yee sang lg ke x

    ReplyDelete
  4. Lama tak singgah kat Sheraton Hotel ini. Satu lokasi yg bagus untuk reunion dinner apatah lagi dekaf monorel dan mall.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu. dekat dengan kemudahan yg best. senang nak ke mana2 kalau menginap di sini :)

      Delete
  5. Waa nampak sedap. Teringin nak makan semua sekali tapi bila tengok harga terduduk sebentar. Anyway yang buffet tu kalau dekat boleh try juga tapi tulah jauh sangat ๐Ÿ˜…

    ReplyDelete
  6. This year I tak sambut sangat CNY sebab most my Chinese friends parent pass away so they all tak boleh celebrate. Reunion dinner kat sini mesti menarik and meriah kan?

    ReplyDelete
  7. Kita bila tiba Tahun Baru Cina ini kita sangat nantikan adalah Yee Sang yang perlbagai bahan dan juga rasa hehehe memang healthy dah juga sedap setahun sekali jer dapat makan ni hehehe tengok kat sini pun banyak makanan sedap-sedap semua.. Selamat Tahun baru semua...

    ReplyDelete
  8. Sis pun baru-baru ni dok makan Yee Sang, perghh memang sedap. Setiap tahun memang sis tak ketinggalan makan Yee Sang, fav sis ni. Makanan yang lain kat Sheraton ni pun not bad jugak ya sis tengok, nanti boleh le suh mak angkat tengok2, mana tahu dia berminat nak makan kat sana

    ReplyDelete
  9. sedapnya menu makan besar CNY. Mesti sedap semua hidangan tu.. rasa nak yee sang je

    ReplyDelete
  10. Food selection dia menarik semuanya. Dan harga tu pun rasanya not bad kan. Rasanya ni antara paling murah pernah nampak tahun ni.

    ReplyDelete
  11. Banyak pilihan menu kat Hotel Sheraton ni. Pelbagai. Yee Sang tu nampak best sangat. Time CNY ni lah baru menu ni muncul.

    ReplyDelete
  12. Lama dah tak makan..dulu masa kerja pernah makan sekali..hehehe...ni lagi yee sang macam-macam menu..terbaiklaa

    ReplyDelete
  13. wow yesang. Nampak yee sang je mesti ingat tahun baru. Apapun selamat bercuti kali ini dan tahun baru membawa kebaikan kepada kita.

    ReplyDelete
  14. Nama: __ Hendi Zikri Didi
    Bandar: _______________ Melacca
    pekerjaan: _ Pemilik perniagaan
    Sebarang notis: ____ hendidi01@gmail.com

    Halo semua, sila berhati-hati tentang mendapatkan pinjaman di sini, saya telah bertemu dengan banyak peminjam palsu di internet, saya telah menipu saya hampir menyerah, sehingga saya bertemu seorang rakan yang baru saja memohon pinjaman dan dia mendapat pinjaman tanpa tekanan, jadi dia memperkenalkan saya kepada legitamate AASIMAHA ADILA AHMED LOIR FIRM, saya memohon Rm1.3 juta. Saya mempunyai pinjaman saya kurang dari 2 jam hanya 1% tanpa cagaran. Saya sangat gembira kerana saya diselamatkan daripada mendapatkan hutang miskin. jadi saya nasihat semua orang di sini memerlukan pinjaman untuk menghubungi AASIMAHA dan saya memberi jaminan bahawa anda akan mendapat pinjaman anda.

    Pusat Aplikasi / Hubungi
    E-mail: ._________ aasimahaadilaahmed.loanfirm@gmail.com
    WhatsApp ____________________ + 447723553516

    ReplyDelete

The author will not be responsible for any comment left by the readers. Please comment using polite language. Thank you.


Powered by Blogger.