Produk GKB Baik Untuk Penjagaan Kesihatan Usus dan Dalaman

Aerill Hassan
0
Assalamualaikum dan salam sejahtera


Kehidupan dengan gaya hidup sihat sebenarnya agak sukar untuk diamalkan terutama bila faktor-faktor seperti tekanan kerja, pemakanan yang tidak sihat, tidur yang tidak mencukupi, dan juga kurangnya waktu untuk bersenam. Untuk persediaan kesihatan dan meningkatkan taraf kesihatan antara salah satu caranya adalah melalui pengambilan produk kesihatan sebagai makanan tambahan untuk kesihatan.

PRODUK GKB BAIK UNTUK PENJAGAAN KESIHATAN USUS DAN DALAMAN

Produk GKB Baik Untuk Penjagaan Kesihatan Usus dan Dalaman

TENTANG GKB (GK BIO INTERNATIONAL SDN. BHD)

Untuk pengetahuan anda, GKB iaitu singkatan bagi GK Bio International Sdn. Bhd. merupakan sebuah syarikat usaha sama All Cosmos Bio-Tech Holding Corporation dan Grape King Bio Taiwan. Ditubuhkan pada tahun 2018, tujuan utama syarikat ini ditubuhkan adalah untuk  menyediakan produk kesihatan yang berkualiti tinggi di Malaysia.

Mungkin ada yang risau tentang kualiti dan status produk GKB, anda jangan risau ya kerana GKB sentiasa memastikan setiap produk kesihatannya diperakui dengan sijil-sijil seperti PIC/S GMP, ISO22000, HACCP, NSF GMP, TQF, HALAL, sijil kawalan kualiti tahap 2 TFDA, pensijilan standard pembuatan cemerlang GMP Malaysia, FSSC 22000 dan ISO/IEC TAF 17025.

Selain itu, untuk produknya, GKB menggunakan lebih daripada 40 jenis cendawan dan probiotik. Produk-produk GKB ini adalah 100% semulajadi, bebas sisa, bebas bahan kimia, tiada kesan sampingan.


5 SUPLIMEN PENTING UNTUK PENJAGAAN PERUT DAN USUS


Gaya hidup dan kerja pada zaman kini tidak seperti dulu, tekanan kerja yang tinggi, kerap makan di luar, makan makanan yang berminyak, kurang pengambilan sayur-sayuran dan buah-buahan, makan makanan yang tidak sihat serta senaman yang jarang dilakukan boleh menyebabkan pelbagai masalah kesihatan dan lain-lain masalah yang berkaitan. 

Faktor-faktor di ataslah yang kadangkala membuatkan aku sendiri kadang-kadang sakit perut,  sembelit, tidak bermaya, kulit kering dan sebagainya.  Untuk itu, penambahan probiotik yang sesuai  sememangnya sangat membantu untuk aku mengekalkan kesihatan, meningkatkan fungsi penghadaman serta meningkatkan sistem imun.


GKB Probio+ | Untuk Memperbaiki Sistem Usus


CARA PENGAMBILAN: Didatangkan dalam bentuk sachet, GKB Probio+ boleh diambil 1 sachet (3g) dua kali sehari selepas makan. Boleh makan terus dari sachet atau campurkan ke dalam air.

GKB Probio+ ini sangat sesuai untuk anda yang mempunyai masalah pencernaan dan dapat mengurangkan sembelit dan cirit-birit kerana mengandungi 5 jenis bakteria probiotik yang berfungsi aktif serta 4 jenis prebiotik.

GKB Probio+

Selain itu, perlindungan kepada saluran usus, bantuan untuk proses pencernaan, mengekalkan kesimangan mikroflora usus dan jua peningkatan imuniti adalah hasil kombinasi sempurna bakteria probiotik dan prebiotik di dalamnya. Oleh itu, produk ini juga sesuai bagi mereka yang sering mengalami sembelit ringan dan juga senak perut yang ringan.

Untuk aku sendiri, kadang kala memang susah nak membuang dan risau kalau ada apa-apa masalah yang serius, tetapi setelah mengamalkan GKB Probio+ ini, alhamdulillah masalah sembelit dah tiada lagi, makanan pun senang sahaja diproses. 

GKB Probizymes |  Untuk Mengurangkan Gastritis


CARA PENGAMBILAN: Didatangkan dalam bentuk sachet, GKB Probizymes boleh diambil 1 sachet (3g) sekali sehari selepas makan. Ambil 1 sachet dan campurkan ke dalam air.

GKB Probiozymes

Kalau di bulan puasa, aku pasti ramai yang mungkin mengalamai sakit gastrik kan? Okay, GKB ada keluarkan produk GKB Probizymes yang mana produk ini sangat sesuai untuk masalah gastrik dan juga perut kembung. 

Mengandungi probiotik, prebiotik, enzim karbohidrat dan pelbagai lagi, memang selepas mengamalkan produk ini , in shaa Allah masalah-masalah itu akan berkurangan.

Untuk aku sendiri, mengalami gastrik itu sebenarnya agak jarang, tapi selalu juga perut kembung selepas makan. Selain itu, malam-malam juga mesti perut kembung terjadi. Alhamdulillah, dengan mengamalkan GKB Probizymes ini masalah ini berkurangan dan aku dapat melakukan kerja-kerja tanpa sebarang masalah.

GKB Lactobacillus Rhamnosus Plus | Untuk Memperbaiki Kulit


CARA PENGAMBILAN: Didatangkan dalam bentuk sachet, GKB Lactobacillus Rhamnosus Plus boleh diambil 1 sachet (3g) dua kali sehari selepas makan. Boleh makan terus dari sachet atau campurkan ke dalam air.

GKB Lactobacillus Rhamnosus Plus

Kalau anda sering baca blog aku mesti tahu yang aku mempunyai masalah kulit. Daripada zaman sekolah sehingga sekarang, kulit aku kadang-kadang baik dan ada masanya kering, kusam dan sebagainya. 

GKB juga turut menawarkan produk yang mampu membantu masalah aku. GKB Lactobacillus Rhamnosus Plus ini sesuai untuk anda amalkan, terutamanya mereka yang ingin kulit yang cantik dan sihat. Oh ya, kulit sensitif juga dapat dikurangkan dengan mengamalkan produk ini ya. Satu lagi fungsi menarik khas buat kaum wanita iaitu produk ini juga mampu mencegah jangkitan alat kelamain wanita.

Untuk aku sendiri, aku amalkan produk ini selama beberapa minggu dan alhamdulilah aku ada nampak perubahan pada kulit, nampak lebih sihat dan juga aku sendiri gembira dengan hasilnya.

GKB G-Pro Gold | Untuk Mengurangkan Sembelit


CARA PENGAMBILAN: Didatangkan dalam bentuk kapsul, disarankan untuk ambil 1 kapsul sehari dan sebaiknya selepas makan.

Antara produk yang semestinya ada di rumah adalah GKB G-Pro Gold. Gaya hidup yang kadang kala tidak teratur atau tekanan kerja yang tinggi sememangnya sangat mudah untuk menyebabkan sembelit. 

Untuk maklumat, setiapo kasul vegetarian ini mengandungi 80 billion jumlah bakteria probiotik hidup! Memang banyak ya! Selain itu, ia turut mengandungi 10 jenis probiotik dan 2 jenis prebiotik.

GKB G-Pro Gold

Kepada anda yang mungkin mengalamai sakit-sakit seperti cirit-birit yang teruk, sembelit yang berpanjangan, bolehlah amalkan produk ini ya.

Untuk aku sendiri, alhamdulillah setakat ini belum lagi mengalami sakit-sakit yang teruk, tetapi seorang ahli keluarga aku sering mengalami cirit-birit yang teruk, lantas aku berikan produk ini pada dia dan alhamdulillah masalah dia semakin pulih.

GKB Lactobacillus Plantarum GKM3| Untuk Mengawal Minyak dan Mengkurangkan Kalori


CARA PENGAMBILAN: Didatangkan dalam bentuk kapsul, disarankan untuk ambil 1 kapsul sehari dan sebaiknya selepas makan.

Produk seterusnya ini aku pasti ramai suka kerana dapat membantu mengurangkan berat badan. Ia adalah GKB Lactobacillus Plantarum GKM3. Produk ini mengandungi Lactobacillus plantarum yang mana ia membantu untuk menyerap kalori, kurangkan berat badan, tingkatkan tenaga dan pelbagai lagi.


GKB Lactobacillus Plantarum GKM3

Sekiranya anda suka makan tapi malas nak berdiet, anda bolehlah amalkan produk ini kerana ia masih berfungsi walaupun anda menikmati makanan yang sedap. Selain itu, untuk anda yang mungkin nak kulit yang anjal dan kurangkan kedutan penuaan juga boleh amalkan produk ini.

Untuk aku sendiri, sejak beberapa minggu sebelum Ramadan memang sering ke preview Buffet Ramadan dan untuk menjaga kalori dan berat badan, aku amalkan produk GKB Lactobacillus Plantarum GKM3 ini. Alhamdulillah, berat badan masih terjaga dan aku dapat menikmati makanan yang sedap. 

JOM TONTON VIDEO TESTIONI AKU SENDIRI DI BAWAH INI IKHTIAR PERBAIKI KESIHATAN

Sebarang seorang yang mula sedar betapa pentingnya kesihatan, semakin umur meningkat, semakin penting kesihatan perlu dijaga. Tekanan kerja, pemakanan dan sebagainya antara penyebab kesihatan semakin menurun. Oleh itu, kita bolehlah amalkan produk GKB mengikut keperluan dan kesesuaian diri.

Untuk anda yang mencari produk GKB, anda boleh dapatkan di semua cawangan Farmasi besar di Malaysia, termasuklah ;

Central: Alpro Pharmacy, M CARE Pharmacy, Leo Pharmacy         
Melaka: Alpro Pharmacy, Farmasi Big Tree, Farmasi Limbongan, Farmasi Tanjung Minyak        
Penang: Alpro Pharmacy, MEDS & VITS Pharmacy, Pure Pharmacy, NuCare Pharmacy, Bliss Pharmacy, Guan Pharmacy, Island Retail Pharmacy        
Perak: Alpro Pharmacy, HTM Pharmacy        
East Coast: Alpro Pharmacy, Lau & Tan Pharmacy, Farmasi Nazen, Farmasi Ehsan         
Southern: Alpro Pharmacy, The One Pharmacy, You Pharmacy, AcePro Pharmacy        
Sabah: Alpro Pharmacy, LifePlus Pharmacy, Pearl Pharmacy        
Sarawak: Alpro Pharmacy, Trinity Pharmacy, Hometown Pharmacy, Mana Pharmacy

Untuk senarai farmasi terkini, anda boleh lihat di ; https://www.mygkb.com/Article/Detail/1188


Laman web : www.mygkb.com
Facebook : www.facebook.com/mygkb
Instagram : www.instagram.com/mygkb
TikTok : www.tiktok.com/@gkbmsia
RED ID : 1318211221

#gkbinternational #gkbsoftlaunch2023 #gkbprobiotics #gkbspacesuit

Post a Comment

0Comments

The author will not be responsible for any comment left by the readers. Please comment using polite language. Thank you.


Post a Comment (0)

#buttons=(Ok, Go it!) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Ok, Go it!