Tahun Melawat Malaysia 2014

KUALA LUMPUR, (Bernama) -- Datuk Seri Najib Tun Razak berkata Tahun Melawat Malaysia 2014 perlu dijadikan sebagai misi nasional yang membabitkan peranan semua pihak bagi mencapai sasaran kedatangan 28 juta pelancong pada tahun depan.Perdana Menteri berkata projek yang didokong oleh kerajaan bukan sahaja terletak di bahu Kementerian Pelancongan tetapi juga setiap kementerian dan agensi serta kerajaan negeri untuk memastikan program itu mencapai kejayaan 


MALAYSIA mempunyai pelbagai tempat menarik untuk dikunjungi.Tak perlu nak keluar negara untuk melihat tempat2 menarik sedangkan Malaysia pun masih banyak tempat2 menarik yg perlu anda lawati. 
 Kalau anda nak tahu,tahun melawat Malaysia pada tahun 2007 telah berjaya melepasi sasaran pelancong iaitu seramai 20.7 juta pelancong,melebih sebanyak 0.6 juta pelancong.Selain itu,ekonomi Malaysia juga turut berkembang melalui PELANCONGAN.
Jadi,apa kata kita sama2 promote Malaysia sebagai tempat pelancongan terbaik dunia??Selain tu,boleh juga kalau kita menjadi pelancong domestik,dengan melancong ke negeri2 yg belum kita lawati. :D

Kesimpulannya,MALAYSIA mempunyai pelbagai tempat menarik,TRULY ASIA kata orang putih..tapi kata orang kita adalah BUMI BERTUAH.
Sekian. 

3 Comments

The author will not be responsible for any comment left by the readers. Please comment using polite language. Thank you.


  1. negara kita memang cukup indah & banyak tempat2 menarik..memang layak negara kita digelat truly asia

    ReplyDelete
  2. Malaysia banyak tempat menarik dan banyak lagi yang tertemelawat. Hehe

    ReplyDelete

Post a Comment

The author will not be responsible for any comment left by the readers. Please comment using polite language. Thank you.


Post a Comment

Previous Post Next Post