10 TOPIK PALING TRENDING DALAM DUNIA HIBURAN TEMPATAN SEPANJANG 2013

Bermula dengan rasa suka-suka untuk membuat parodi di Youtube, mereka kini mula dikenali ramai dengan angka ‘followers’ yang begitu tinggi. 
Berikut merupakan 10 topik paling trending dalam hiburan tempatan pilihan kami :
1) Bobo – Shae ‘Sayang’
Mula dikenali menerusi lagu Shae berjudul Sayang apabila Bobo telah meniru aksi penyanyi tersebut. Tidak dinafikan ada yang suka kerana bagi mereka parody tersebut merupakan satu hiburan, namun tidak kurang juga yang tidak gemar.
Bobo kini telah menandatangani kontrak bersama bersama Metrowealth International Group (MIG).

2) Gwiyomi
Gwiyomi telah menjadi satu fenomena kedua terbesar di Malaysia selepas ‘Gangnam Style’ dan ‘Harlem Shake’. Ianya bermula sebagai sebuah lagu, namun aksi comel penyanyi asal lagu tersebut, Hari, telah mendapat perhatian dan menjadi ikutan.
Selain itu, pengaruh salah seorang artis K-pop dari kumpulan BTOB, Ilhoon juga merupakan salah satu pengaruh dan telah menwan hati peminat0peminat di Asia sehingga menyebabkan trending di Youtube dan juga Twitter.

3) Syasya Solero – Macam Cantik Je
Bermula dengan hanya suka-suka, aksi comel oleh wanita yang dikenali sebagai Syasya ini dengan aksi mata yang besar menyebut “Macam Cantik Je, Macam Comel je” telah menjadi trending!
Video yang berdurasi selama 37 saat ini telah ditonton oleh lebih 1.3 juta penonton dan pelbagai respon telah diberikan kepadaSyasya sama ada yang psitif mahupun negatif. Syasya kini telah semakin popular sehingga baru-baru ini telah di jemput oleh Radio ERA.FM sebagai tetamu jemputan selain muncul dalam muzik video lagu terbaru Erry Putra.

4) Wak Doyok
Wak Doyok, suatu nama yang tidak asing lagi dalam industri fesyen kerana gaya dan perwatakannya yang unik telah berjaya menarik minat anak muda untuk di jadikan sebagai ikon fesyen.
Stail dan keunikan beliau bergaya sering mencuri perhatian media dan juga orang ramai, selain itu Wak Doyok juga telah memperkenalkan jenama The Garment yang menampilkan fesyen Mods pada tahun ini.

5) Shila Amzah – Ombak Rindu
Penyanyi, Shila Amzah telah membuat kejutan apabila telah memuat naik video lagu berjudul ‘Ombak Rindu’ yang dinyanyikan olehnya sendiri, Apa yang membuatkannya menjadi trending ialah lagu terseut telah dinyanyikan sambil menitiskan air mata.
Video tersebut telah di muat naik sendiri oleh Shila sebagai tanda memohon maaf berikutan kemelut yang dihadapi oleh ayahnya ND Lala bersama bekas teman lelakinya Sharnaaz Ahmad.
6) Puisi Isteri Pertama Ashraf Muslim
Puisi tersebut menjadi bualan hangat kerana bait-bait ayat yang di karangkan oleh isteri pertama Ashraf Muslim, Noor Dayana jelas menunjukkan perasaan hatinya ketika mendapat berita suaminya itu telah bernikah di Thailand bersama Sakinah yang merupakan isteri keduanya sekarang.
Antara bait-bait puisi yang di karangkan ialah “Tak bicara tentang payung emas, kerana aku belum layak iktiraf diri sesuci Khadijah atau Fatimah.”

7) Isteri Mat Yo – Saya Tak Bodoh
Pada bulan September yang lalu, video amukan isteri kepada pemain bola sepak negara, Norshahrul Idlan Talha atau lebih dikenali sebagai Mat Yo telah tersebar di secara meluas secara online.
Isterinya, Siti Aisya Adam di katakana mengamuk terhadap seorang lelaki yang bekerja sebagai pengawal keselamatan.
Yang menjadikannya trending ialah ayat yang di sebut oleh Siti Aisyah iaitu “Saya Tak Bodoh” secara berulang-ulang kali telah menjadi perbualan ramai.

8) Sharifah Sakinah – Seluar Dalam Merah
Pelakon, Syarifah Sakinah telah menjadi bualan hangat dan juga ayat yang di tuturkan ketika membuat video di laman sosial Keek telah menjadi isu. Beliau dikatakan tidak sensitive terhadap perkataan yang disebutnya iaitu ‘Spender Merah’.
Video tersebut sebenarnya di muat naik adalah hanya sekadar suka-suka tetapi dia juga tidak menyangka video tersebut telah menjadi isu.

9) Budak baru ‘couple’ seminggu.
Video budak remaja berusia 15 tahun ini telah berjaya menarik lebih 28 ribu jumlah tontonan di laman Youtube.
Dengan mood yang dan juga ucapan yang diberi boleh dikatakan gadis ini sedang bahagia bersama teman lelakinya dan mereka baru sahaja bercinta selama seminggu.
Berdurasi selama 2.41 minit, video ini juga ,memaparkan gadis tersebut meluahkan janji-janjinya terhadap kekasihnya yang dikenali sebagai Ery.

10) Erma Fatima, Rebecca – 5 sen
Baru-baru ini industri hiburan telah dikejutkan dengan kes pelakon dan pengarah, Erma Fatima yang telah membayar wang tuntutan saman berjumlah RM 11,200 dengan menggunakan syiling 5 sen.
Kes tersebut telah hangat di perkatakan tidak kira sama ada phak media mahupun peminat. 
Sumber : Murai 

*Betul atau tidak?? Mereka telah mewarnai dunia hiburan.Ada yang negatif dan ada juga yang positif.Apa yang penting,sentiasa ceria selalu!! :D
 

13 Comments

The author will not be responsible for any comment left by the readers. Please comment using polite language. Thank you.


 1. Jika disebut nama mereka memang masih ingat walaupun perkara tersebut telah lama terjadi..ikhlas dari www.tepakku.com

  ReplyDelete
 2. saya suka entry awak ni.. #throwback2013 huhuhuh

  ReplyDelete
 3. Berharap 2014 diperbanyak dengan video yg lebih positif :)

  ReplyDelete
 4. bosan dengan video sebegini..

  ReplyDelete
 5. kalau nak jadi popular x payah skill, ikut macam dorang tu. .hahah. .tapi terhibur juga laa. . xD

  ReplyDelete

Post a Comment

The author will not be responsible for any comment left by the readers. Please comment using polite language. Thank you.


Post a Comment

Previous Post Next Post