Magnet itu BUKTINYAAssalamualaikum dan salam sejahtera.

Nampakkah anda gambar di atas?Itu adalah gambar magnet dan juga serbuk besi.Itulah medan magnet yang terhasil apabila diletakkan bersama.Apa yang ajaib,bila angah tengok gambar ini,mengingatkan angah terhadap sesuatu.Yang sebetul-betulnya serupa dan sama..

Boleh anda bayangkan apa yang serupa atau sama itu??Kalau tak juga angah ada petunjuknya.
QIBLAT 

Bila angha tengok gambar di atas,terus angah teringat dengan Kaabah.Sebijik kut gambar tu,terbayang suasana ketika orang ramai tawaf di keliling Kaabah.Begitulah pemandangannya.
Ini menunjukkan ada suatu kuasa yang lebih kuat yang menunjukkan bahawa Kaabah la pusat kepada seluruh dunia.Ia juga menjadikan bukti bahawa ISLAM itu adalah agama yang benar.Kalau nak diikutkan bukan sahaja dari pemandangan di Mekah sahaja yang kita dapat lihat sebegini rupa. 
 
Tapi di seluruh dunia juga.Kerana apa?Kerana semua umat Islam menjadikan Kaabah sebagai qiblat maka sudah semestinya semuanya tertumpu ke arah yang sama,sama seperti keadaan di Kaabah ,Mekah.

Masih tak bersyukur??

Anda masih belum bersyukur kerana dikurniakan nikmat Islam??Bersyukurlah pada tuhan yang ESA.Ingatlah bahawa Allah.S.W.T menjadikan hambanya untuk beribadat kepadaNYA.Janganlah kita lebih-lebihkan dunia semata,sedangkan akhirat ditinggalkan. 

10 Comments

The author will not be responsible for any comment left by the readers. Please comment using polite language. Thank you.


Post a Comment

The author will not be responsible for any comment left by the readers. Please comment using polite language. Thank you.


Post a Comment

Previous Post Next Post