10 Bukti Alam Semulajadi Lebih Seram Berbanding HantuAssalamualaikum dan salam sejahteraAnda ingat hantu adalah perkara yang paling menyeramkan? Anda salah! Sebenarnya ada lagi perkara yang lebih menyeramkan dan lebih seram daripada hantu. Setelah aku membaca dan melihat gambar-gambar ini , ya aku akui, alam semulajadi lebih menyeramkan berbanding perkara lain. Jom lihat.


1. Kawah Lava ini kelihatan seperti ianya sedang menyedut roh-roh ke dalam neraka yang panas.2. Ketam Hermit menggunakan kepala anak patung yang sudah usang untuk dijadkan cangkerangnya.
Sumber : SplitArgento
 3. Tebuan membina sarangnya di anak patung yang telah dibuang dan ditinggalkan.

Sumber : ho-tron 4. Katak ini dijumpai telah kering dan disangka mati di luar kedai. Kemudian pengurus kedai berkata " Jom kita renjiskan air dkt katak ni." Terkejut apabila katak itu kembali hidup seperti sedia kala. 
Sumber : 9999monkeys
5. Sebuah sarang tebuan yang telah ditinggalkan dijumpai di stor yang telah lama ditinggalkan. Kepada itu merupakan sebahagian daripada manequin kayu yang telah bercantum dengan sarang itu.

Sumber : Countbubs6. Ibu lipan sedang menjaga ratusan anaknya.
Sumber : gDisaster7. "Seseorang" telah jumpa seekor musang (yang telah mati lemas dan beku) di dalam ais, potong musang itu dan letak kembali di atas ais untuk menghalau manusia daripada ais itu. 

8.  Cymothoa Exigua adalah sejenis parasit yang masuk ke dalam ikan melalui insang, kemudian makan lidah ikan terebut dan menggantikan lidah itu dengan dirinya.

Sumber : taffetatam
9.  Sekam bunga yang telah mati di taman. Kelihatan seperti tengkorak.

Sumber : TAHPBT10. Fungus Jari Syaitan.

Sumber : DJHbutterflies


Bagaimana? Seram atau tidak? Mungkin aku sebenarnya telah melebih-lebih dalam memperkatakan tentang keseraman alam semulajadi, tetapi sebenarnya yang lebih seram adalah apabila aku menghilangkan tupperware mak aku dirumah. Habislah aku selepas itu. Anda bagaimana?
Sumber : Boredpanda

16 Comments

The author will not be responsible for any comment left by the readers. Please comment using polite language. Thank you.


 1. uisshhh..seram betul tengok semua gambar tue..

  ReplyDelete
 2. tiada ucapan selain kagum dengan mereka yang berjaya merakam objek objek unik di atas....

  ReplyDelete
 3. seram jugak bila tengok part lipan tu. dan paling seram buat masa sekarang dan akan datang bila hilangkan tupperware. habis hidup aeril hahahaha

  ReplyDelete
 4. Issk seram nya gbr2 tu, mkin tgk mkin ngeri tp yg tupperware hilang tu lagii seram airil weh 😲😲😲

  ReplyDelete
 5. seramlah tengok semua gambar-gambar tu tapi makin seram bila mengingatkan tupperware yang hilang tu hehe. habislahhh

  ReplyDelete
 6. semua scary especially part hilangkan tupperware tuhh .. Habislah kauu

  ReplyDelete

Post a Comment

The author will not be responsible for any comment left by the readers. Please comment using polite language. Thank you.


Post a Comment

Previous Post Next Post