Kisah Cubaan untuk Santau Kedai Makan dengan Bantuan BomohAssalamualaikum dan salam sejahtera


Sebuah kisah antara saya dan bomoh, sekadar untuk menguji sejauh mana syaitan dan kesesatan yang dilakukan oleh mereka ini.

Saya telah mendengar kisah seorang bomoh yang handal dalam mengenakan orang lain (dengan sihirnya) seperti melingkupkan perniagaan orang lain. Bomoh ini amat terkenal kerana sering berjaya membuatkan perniagaan orang lain hancur. Nauzubillah.

Saya terpanggil untuk bertemu dan kononnya ingin sekali melingkupkan perniagaan seseorang. Maka terjadilah dialog sebegini antara saya dan bomoh handal tersebut.

Saya : Semenjak perniagaan si polan itu dibuka, saya lihat hampir setiap hari pelanggannya datang malah kadangkala jumlahnya terlalu ramai.

Bomoh itu mendengar dengan teliti sambil mengangguk-angguk kepala.[ aksinya seperti seorang profesor sedang berfikir dan kelihatan handal ]


Saya : Rasa sakit hati dengan perniagaan mereka dan saya ingin Tok Bomoh lingkupkan perniagaannya agar pelanggan beralih pula ke kedai sekitarnya pula.

Bomoh tadi berasa hairan lantas bertanya kepada saya "Anak ini berniaga kah?".

Saya menjawab,"Tidak. Saya hanya ... ".

Mendengar jawapan saya, bomoh tadi makin hairan. 

Tok Bomoh : Biasanya jika orang berniaga sahaja yang datang untuk melingkupkan perniagaan saingan tetapi anak ini mahukan orang lain yang mendapat untung padahal anak ini tidak berniaga sama. Mengapa pula begitu?

Saya: Saya kasihan dengan perniagaan kedai makanan lain. Sejak si polan ini berniaga, peniaga kecil di sekitarnya kurang mendapat pelangan. Saya mahu si polan tadi lingkup dan pastinya pelangan yang lain akan beralih pula kepada kedai-kedai kecil ini.

Bomoh tadi mengangguk. Wajahnya nampak serius benar. 

Tok Bomoh : Baiklah. Kalau anak mahukan pak cik lingkupkan perniagaan mereka, anak perlu bawa barang-brang ini ...

Lalu si  Tok Bomoh menyebutkan peralatannya untuk mengenakan sihir terhadap si polan tadi.

Tok Bomoh : Sebelum itu, anak kena dapatkan nama pemiliknya, atau nama kedai sahaja sudah cukup. Biar pak cik ajar cukup-cukup.

Saya: Ada. Nama pemilik saya kurang pasti tetapi nama kedainya cukup saya ingat.

Tok Bomoh : Bagus. Senang kerja pak cik. Apa nama kedai yang anak hendak kenakan ini?Saya : er..er.. McDonald dan KFC ...

Serta merta wajah bomoh tadi bertukar merah. Marahnya bukan kepalang dengan saya. Katanya saya ingin mempermainkannya tetapi saya menjawab. 

Saya : Saya benar-benar pakcik. Saya mahu membantu golongan perniagaan kecil di luar sana. Kalau boleh tutup McDonald dan KFC itu, tentu pelangan akan beralih angin ke kedai lain. [ dalam hati saya tertawa besar ]

Kemudian tidak perlu saya terangkan lain dan sekadar saya katakan bomoh ini belum handal dan syaitannya juga belum mampu melingkupkan perniagaan besar sebegitu. Moralnya, mereka ini hanya bermain silap mata.

 "Sesungguhnya syaitan itu tidak berkuasa ke atas sesiapa."

Hanya mengunakan tipu daya sahaja dan bagi mereka yang percaya tentang perkara ini kembalilah pada Allah dan atur semula perniagaan yang pernah anda anggap sebagai dikenakan sihir oleh si polan dan si polan lain. Dengan ilmu kita boleh maju dan dengan ilmu [ jika tidak digunakan dengan betul ] kita boleh lingkup juga. Atur strategi perniagaan dan amanah, In shaa Allah anda semua akan maju.

Wallahualam.

Maaf andai ada yang tersinggung dan saya hanya insan kecil yang tidak mampu untuk melakukan apa-apa kecuali dengan izinNYa. 

Allahuakbar! Sekian

9 Comments

The author will not be responsible for any comment left by the readers. Please comment using polite language. Thank you.


 1. Bomoh tu cuma buleh sihirkan peniaga melayu islam je. Kalau bkn islam, sihirnya x menjadi..

  ReplyDelete
  Replies
  1. itulah pasal.. tk pernah dgr santau dkt bangsa lain :)

   Delete
 2. If KFC n mcD lingkup, ramailah yg menangis. Jgn kejam weh😂😂😂

  ReplyDelete
 3. Assalamualaikum warahmatullah wabaraqatuh..
  Saya mencari perawat disekitar.. untuk rawatan secara dekat, saya termakan makanan yang sudah dikenakan ilmu guna-guna, setiap hari ada saja benda halus di hantar kepada saya.badan saya ditumpangi 4 buah keluarga yang memakai pendamping ghaib.
  email saya, nombor pengamal perubatan : tubuhsatu@gmail.com

  ReplyDelete

Post a Comment

The author will not be responsible for any comment left by the readers. Please comment using polite language. Thank you.


Post a Comment

Previous Post Next Post