Header Ads

Review M3 Smart Band Intelligence Health Bracelet



Assalamualaikum dan salam sejahtera

Review M3 Smart Band Intelligence Health Bracelet


Apa khabar semua? Alhamdulillah, aku sekarang ni dalam keadaan yang sihat walafiat dan mampu bekerja dan menulis review ini. Untuk review kali ini, aku nak review satu barang yang berasaskan teknologi iaitu M3 Smart Band Intelligence Health Bracelet.

Mungkin ada yang dah tahu atau dah kenal dengan produk ini, dan mungkin juga ada yang masih belum tahu. Jadi, mari kita kenal dahulu apa spesifikasi dan kegunaan produk ini, kemudian barulah aku memberi pendapat dan review aku berkenaan produk ini. Adakah produk ini bagus atau tidak?

M3 Smart Band Intelligence Health Bracelet

Review M3 Smart Band Intelligence Health Bracelet


Function :-
  • Heart rate
  • Blood Pressure
  • Step
  • Incoming call
  • WeChat
  • Twitter
  • Facebook
  • Alarm Clock
  • Photo Control
  • Sedentary reminder [ set it to remind you to walk or exercise after a long time sit. ]
  • Mileage
Product Description :-
  • Bluetooth : 4.0
  • Battery: 50mA Polymer Lithium-ion
  • Charging Time : 1 Hour
  • Water Proof : Life Waterproof
  • Operating Temperature : -10 to 45
  • Storage Temperature : -20 to 60
  • Support : ios 7.1 and Android 4.4 or above
  • Synchronization Range : 3 meter ( theoretical rang is 10m without any interference)


APA YANG ADA DI DALAM KOTAK?

Review M3 Smart Band Intelligence Health Bracelet

Di dalam kotak terdapat charger iaitu pengecas bagi smart band ini, juga dengan strip atau tali bagi smart band ini. Juga lupa nak letak bersama dalam gambar adalah kertas manual penggunaan smart band ini. Ringkas sahaja barang yang ada di dalam kotak.

Review M3 Smart Band Intelligence Health Bracelet

Bagaimana pula cara nak mengecas smart band ini? Mudah sahaja, hanya masukkan smart band ini ke dalam bahagian untuk mengecas dan siap. Teruslah cas di port USB seperti mana anda mengecas telefon pintar anda. Mudah!

SAMBUNGKAN KE APLIKASI DI TELEFON PINTAR


Review M3 Smart Band Intelligence Health Bracelet

Untuk membuat penyambungan ke telefon pintar anda, anda wajib muat turun aplikasi Yoho apps atau Yoho Sports. Mudah sahaja, kemudian sambungkan melalui Bluetooth sahaja. Di aplikasi tersebut anda dapat menggunakan smart band ini dengan lebih efektif dan lebih menarik.

Review M3 Smart Band Intelligence Health Bracelet

PENDAPAT MENGENAI SMART BAND

Review M3 Smart Band Intelligence Health Bracelet

Setelah mengenali dan mengetahui cara menggunakan smart band ini, jujur aku nak beritahu yang smart band ini sangatlah berguna! Sebab banyak fungsi menarik contohnya dapat ketahui berapa banyak anda dah exercises, dan juga dapat ketahui notifications daripada telefon pintar hanya melalui smart band sahaja.

Selain mempunyai fungsi seperti jam biasa, iaitu memaparkan jam sekarang, ianya juga boleh dijadikan sebagai alarm clock ya! Banyak lagi fungsi menarik daripada smart band ini. In shaa Allah, aku harap ianya dapat kekal lama.

Sebelum itu, aku ada membuat sedikit selidik tentang harga smart band ini di Shopee, aku terkejut kerana harganya sangatlah murah dan berpatutan! Di bawah adalah contoh harga yang ada di Shopee ya!

Review M3 Smart Band Intelligence Health Bracelet

Sungguh tidak disangka harganya agak murah! Ha! Apa lagi tunggu? Orderlah cepat! Untuk mereka yang nak beli buat pertama kali di Shopee, gunakan kod [ AERILLXSHOPEE ] untuk dapatkan diskaun RM7 dengan pembelian minum sebanyak RM30!

Sekian

Sumber : Shopee | Giphy.com

24 comments:

  1. Sekarang kan kalau perhati org ramai dah macam semua org dh guna bracelet mcm ni kan utk tahu health rate terutama nya. Cuma nak cari brand mana dgn harga berpatutan tu je. So thank to this post.. boleh guna kod diskaun tu utk less.

    ReplyDelete
  2. wah murah tu. yang best tu siap ada reminder tu kalau tak cukup movement kan. mmg dah lama cari ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya betul tu! bolehlah dapat konsisten dalam usaha nk kurus badan :P

      Delete
  3. Saya belikan M3 ni untuk anak I. Ringan dan boleh smart watch ni boleh tentukan berapa steps yang dier jalan kat sekolah. sekarang kan, semakin ramai yang tak exercise, so M3 smart watch ni boleh monitor kesihatan kita juga. best

    ReplyDelete
  4. Pernah tgok org pakai, tapi untuk diri sendiri tak pernah lagi. Macam menarik je, ingat mahal, kisahnya murah je ekk. Nanti leh survey kat shopee

    ReplyDelete
    Replies
    1. murah je sebenarnya, boleh survey harga yang menarik dekat shopee ya :)

      Delete
  5. Kita pun pernah ada jam macam ni dulu2. Tapi dah hilang entah ke mana dah. Lupa pulak jenama apa. Jarang2 pakai tu yang lama2 hilang entah ke mana.

    ReplyDelete
  6. such a great brand.. i'm loving it.. i'll like to own one of the smart band to monitor my health condition.. yeah!

    ReplyDelete
  7. Kita ada smart watch gini. Memang bagus banyak fungsinya. Paling suka pakai masa tengah bersenam pastu tengok bp, heart beat dan total kalori loss. Nak beli lagi tuk anak-anak lak...

    ReplyDelete
  8. tq for sharing ni, aerill.
    aida nak beli dulu. but masa tu tak pasti apa yg elok.
    tgk harga murah. betul ke tak ni?
    comel. smart sgt. boleh la usha usha kat shopee ni kan.

    ReplyDelete
  9. Menarik, selalu teringin nak ada smart health bracelet ni. Kadang bila keluar joging, jeles juga lihat orang lain pakai. Dan alhamdulillah, 8 bulan yang lepas orang yang tersayang telah hadiahkan kepada saya :) now bila keluar p joging dah tak segan dah malah bangga.. haha :)

    ReplyDelete
  10. Wah... Saya ada 1 mnda ni.. Dulu ada m1.. Pastu husband beli apa ntah free dpt m3 ni.. Mmg best pkai sebab kita boleh tau movements kita kan

    ReplyDelete
  11. Rupanya jenama ini memang tidak asing di Malaysia. Ada kawan naim ramai pakai. hehe.. Next time boleh Naim beli satu hehe

    ReplyDelete
  12. Fuhh. Murah betul. Mula2 baca dari atas, terbayang dah harga mesti Rm1k-2k jugak. Macam apple watch. Tapi tengok2 harga rm19 boleh dapat. Function banyak pulak tu. Kalau mcm ni warranty setahun jgk ke? Gatal je tangan nak tekan buy ni

    ReplyDelete
  13. wah thanks for the tip aerill smart watch memang banyak fungsi... we got one... seronok je pakai boleh tahu heart beat berapa ... berapa kita punya pressure... nampak bergaya gak la...

    ReplyDelete
  14. lawa la ariel... nice... cnggih giler jam mcm gini... bg sis harga tu pun takde la mahal mana.. not bad la.. ini kalau anak nampak mau mengamuk nak sorang satu... hahahhaa

    ReplyDelete
  15. Selalu dengar brand ni. X sangka sangta praktikal. And harganya takdela mahal sangat. Mmg value for money

    ReplyDelete
  16. suami kit ank ada jam macam ni, tapi bukan brand ni la..hehee..okla kan..bukan je tgk exercise tapi boleh tengok noti phone..sennag tak eprlu bawk phone kleuar..hhehe

    ReplyDelete
  17. Adik-adik semua dah pakat pakai. Saya je belum. Haha. Tapi tengok harga ni boleh tahan juga ya. Boleh dah lepas ni tengok-tengok survey.

    ReplyDelete
  18. alang2 jam suunto yg ada ni pun dah rosak boleh kot nak cuba smart band m3 nih ....suka sebab boleh kira heart beat dan steps seharian kita...

    ReplyDelete
  19. Wahh selalu nampak mat salih review je psl jam health ni.. Tak sangka boleh dptkn kt malaysia sekarang ni ekk.. Smart giler design dia..

    ReplyDelete

The author will not be responsible for any comment left by the readers. Please comment using polite language. Thank you.


Powered by Blogger.