Majlis Iftar Warga Kerja WTCKL Bersama Rumah Anak Yatim & Asnaf Raudhatul Al-Faeez

Aerill Hassan
0
Assalamualaikum dan salam sejahtera


Apa khabar rakan-rakan dan pembaca semua? Alhamdulillah semoga kita semua diberikan kesihatan dan diberikan rezeki melimpah ruah. Baiklah, baru-baru ini aku berkesempatan menghadiri majlis berbuka puasa yang dianjurkan oleh Pusat Dagangan Dunia Kuala Lumpur (WTCKL). Majlis berbuka puasa ini turut dihadiri oleh anak-anak yatim dan asnaf dari Rumah Anak Yatin & Asnaf Raudhatul Al-Faeez.

WTCKL SANTUNI ANAK-ANAK YATIM & ASNAF DALAM ‘NOSTALGIA SENJA’ MAJLIS IFTAR WARGA KERJA WTCKL BERSAMA RUMAH ANAK YATIM & ASNAF RAUDHATUL AL-FAEEZ


Pusat Dagangan Dunia Kuala Lumpur (WTCKL) meraikan hari pertama ‘Nostalgia Senja’ dengan menganjurkan Majlis Iftar Warga Kerja WTCKL Bersama Rumah Anak Yatim & Asnaf Raudhatul Al-Faeez

Bagi menyantuni golongan yang kurang bernasib baik, WTCKL menjemput seramai 35 orang anak-anak yatim dan asnaf berumur 7 hingga 21 tahun termasuk guru pengiring diraikan dalam majlis tersebut. Bagi meraikan anak-anak yatim dan asnaf ini dan memupuk semangat berkongsi dan memberi sepanjang Bulan Ramadan yang mulia ini, pihak WTCKL turut menyampaikan sumbangan kepada tetamu istimewa ini.Ini merupakan salah satu inisiatif tanggungjawab sosial korporat oleh WTCKL yang diadakan untuk menyumbang dan mengeratkan hubungan WTCKL dengan masyarakat. Hadir bersama dalam majlis ini, Dato’ Seri Dr Haji Irmohizam Ibrahim, Pengarah Urusan Kumpulan WTCKL, Pihak Pengurusan, Ketua-ketua Jabatan WTCKL serta warga kerja WTCKL. Kakitangan WTCKL turut sama mengiringi dan menyantuni anak-anak ini dengan berbuka puasa bersama-sama mereka. 

Hadirin disajikan dengan pelbagai variasi juadah istimewa ‘Nostalgia Senja’ yang telah disediakan oleh RiverSide Cafe & Restaurant. 

Dato’ Seri Dr Hj Irmohizam dalam ucapannya berkata, 

“World Trade Centre Kuala Lumpur (WTCKL) menyambut baik inisiatif penganjuran majlis ini kerana sebagai umat Islam, amatlah digalakkan untuk kita bersedekah dan seboleh-bolehnya menambah amal dan ilmu pada bulan yang mulia ini.” 

Tambahnya lagi, 

“WTCKL komited menyokong anak-anak kecil ini dan melakar pengalaman indah bagi mereka dan guru-guru mereka. WTCKL berharap dengan sokongan semua pihak dapat membantu mereka dalam aspek pembelajaran supaya menjadi insan yang dapat bergelar pemimpin pada masa hadapan.” 

BUFFET RAMADAN 'NOSTALGIA SENJA' DI WTCKL‘Nostalgia Senja’ merupakan sajian Bufet Ramadan dibawakan oleh Pusat Dagangan Dunia Kuala Lumpur (WTCKL) yang disediakan oleh RiverSide Cafe & Restaurant, menampilkan lebih 300 hidangan segar yang disajikan setiap hari. Orang ramai boleh menikmatinya sepanjang bulan Ramadan ini bermula 27 Mac sehingga 20 April 2023. Tempahan boleh dibuat dipautan https://riverside.wtckl.com/ 

Menu yang ditawarkan merangkumi lima menu berkala, masing-masing dengan keistimewaan tersendiri seperti Bubur Lambuk, Nasi Dagang wangi, Kambing Panggang yang lazat, Kambing Masak Pasemah rempah Malaysia, dan Sup Berempah yang enak, dengan pilihan Kambing, Daging, Perut, Ayam, atau Ekor. 
Anda juga boleh mencuba hidangan istimewa Kampung kami iaitu Ikan Patin Tempoyak dan Siput Sedut Masak Lemak yang eksotik! Dan jangan lupa untuk menikmati Nasi Kandar Saddam kami yang terkenal, Nasi Ayam Istimewa Senja, Mee Goreng Mamak yang memenangi anugerah, atau pilihan menu eksklusif berasaskan sayuran. Pihak pengurusan WTCKL mengucapkan Selamat Menyambut Bulan Ramadan dan Selamat Menjalani Ibadah Puasa kepada semua umat Islam. Jangan lepaskan peluang untuk menikmati sajian istimewa ‘Nostalgia Senja’ oleh Pusat Dagangan Dunia Kuala Lumpur. '

SEKIAN

Post a Comment

0Comments

The author will not be responsible for any comment left by the readers. Please comment using polite language. Thank you.


Post a Comment (0)

#buttons=(Ok, Go it!) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Ok, Go it!