Huawei P60 Pro Dilancarkan Secara Rasmi di Malaysia!

Aerill Hassan
0
Assalamualaikum dan salam sejahtera


Apa khabar rakan-rakan dan pembaca sekalian? Alhamdulillah, baru-baru ini aku berpeluang ke majlis pelancaran peranti terkini keluaran jenama Huawei. Majlis yang berlangsung dengan penuh meriah ini diadakan di Sunway Convention Centre, Subang Jaya, Selangor. Pada majlis tersebut telah dilancarkan sebuah peranti pintar premium iaitu Huawei P60 Pro dan juga beberapa peranti sampingan lain yang tidak kurang hebatnya juga.

HUAWEI P60 PRO : CANGGIH DAN PREMIUM!


HUAWEI P60 Pro hadir dengan  genetik fotografi dan estetika yang sangat baik, dan membuat satu lagi kejayaan dalam sistem optik dan reka bentuk estetik. Peranti premium terbaharu mempunyai sistem optik yang dinaik taraf sepenuhnya dan merupakan yang pertama dalam industri yang dilengkapi dengan Ultra Lighting Telephoto Camera with Multiple Lens Groups. 

"Setiap generasi siri Huawei P menggabungkan ciri pengimejan pintar dengan teknologi estetik dengan sempurna. Strategi yang diguna pakai oleh Siri P ini telah menghasilkan satu demi satu ciptaan klasik," 

kata Richard Yu, Pengarah Eksekutif Huawei, Ketua Pegawai Eksekutif Huawei Consumer BG, dan Ketua Pegawai Eksekutif Huawei Unit Perniagaan Penyelesaian Automotif Pintar, 

"HUAWEI P60 Pro berkisar pada seni Cahaya, semuanya berkembang secara menyeluruh dari segi estetika, pengimejan dan pengalaman pengguna, dan lebih-lebih lagi, memperkenalkan kita kepada era baharu pengimejan mudah alih."

A) REKAAN BERTEMAKAN "THE EYE OF LIGHT"


Reka bentuk modul kamera HUAWEI P60 bertemakan "The Eye of Light", dan meletakkan kamera utama yang paling biasa digunakan di tengah modul lensa. Telefoto super dan kanta sudut super lebar diedarkan pada bahagian atas dan bawah kamera utama, mempersembahkan Susunan Kamera Klasik. 

HUAWEI P60 Pro menggunakan Paparan Quad-Curve Baharu dengan panel Kunlun Glass tahan lama eksklusif Huawei. Empat sisi sedikit melengkung manakala empat tepi skrin lebih bulat, menjadikan ruang penglihatan tidak terbatas dan mencapai paparan yang lebih mendalam. Dengan berat HUAWEI P60 Pro hanya 200g, pengguna boleh menikmati pengalaman cengkaman dan sentuhan yang lebih selesa.

Dengan perlindungan panel Kaca Kunlun, ia meningkatkan keliatan kaca dan meningkatkan rintangan jatuh kaca kepada 10 kali ganda, disebabkan oleh teknik yang dipertingkatkan untuk mengembangkan berbilion nanohablur yang membentuk bahan ultra-tahan lama. Malah ia menyokong rintangan habuk dan air IP68, memberikan pengguna rasa selamat yang terjamin semasa penggunaan harian.

Paparan HUAWEI P60 Pro juga mencapai warna yang tepat melalui pengurusan warna gamut warna penuh dan padanan metamerik dalam penentukuran warna, dan menyokong unjuran warna tepat tanpa wayar, membolehkan skrin dipaparkan pada telefon mudah alih dan paparan diselaraskan dengan cekap dan tepat. Dengan rangkaian ciri paparan yang kukuh, HUAWEI P60 Pro menjadi telefon mudah alih pertama di dunia yang diperakui dengan TÜV Rheinland Color Accuracy Dual Certification (Ketepatan Warna & Tayangan Warna Tepat).

Selain itu, telefon ini mendapat inspirasi daripada alam semula jadi dan mentafsir semula estetika moden. P60 Pro dalam Rococo Pearl menampilkan Reka Bentuk Tekstur Mutiara pertama dalam industri, yang menggabungkan serbuk mutiara mineral semula jadi untuk mencapai tekstur semula jadi yang unik seperti Ibu Mutiara. 

B) KAMERA XMAGE PENCAHAYAAN ULTRA 


HUAWEI P60 didatangkan dengan sistem optik yang direka bentuk semula, dengan Ultra Lighting Main Camera dilengkapi dengan F1.4-F4.0 Auto-Adjustable Physical Aperture, High Transmittance Lens Group, dan RYYB SuperSensing sensor. Peningkatan ketara ini menghasilkan fotografi yang terang dalam tetapan cahaya malap, memaparkan butiran sepenuhnya dalam gelap. 

HUAWEI P60 Pro juga berjaya menjadi peneraju bagi fotografi Telefoto Penglihatan Malam, membawakan Ultra Lighting Telephoto Camera with F2.1 aperture – yang terbesar dalam industri untuk periskop kamera mudah alih. 

Mod Super Moon Huawei juga merupakan satu lagi pendahulu dalam industri. Dengan adanya Ultra Lighting dan keupayaan pemfokusan modul telefoto, HUAWEI P60 Pro memperkenalkan Super Moon Scene yang dinaik taraf. Ciri ini mempersembahkan bulan yang jauh dengan sempurna sambil menguruskan untuk mengekalkan butiran objek di tengah-tengah. 

HUAWEI P60 Pro juga memperkenalkan Long Travel Slide Zoom Lens Group, yang boleh mengawal jarak pemfokusan secara fleksibel dan mencapai pengimejan yang jelas daripada fotografi jarak jauh hingga makro dekat. 

C) PERANTI YANG LANCAR & BATERI YANG BERKAPASITI TINGGI 


HUAWEI P60 Pro terdiri daripada 4815 mAh bateri berkapasiti tinggi yang diletakkan dalam badan peranti dengan ketebalan hanya 8.3 mm, menyokong 88W HUAWEI SuperCharge berwayar . Ia juga menyokong pengecasan pantas wayarles 50W dan pengecasan wayarles terbalik 7.5W – membawa pengecasan yang selamat dan mudah pada bila-bila masa dan di mana-mana sahaja. Menggunakan mod Turbo, HUAWEI P60 Pro boleh dicas kepada separuh dalam masa 10 minit sahaja!

HARGA HUAWEI P60 PRO


HUAWEI P60 Pro kini tersedia untuk pra-tempah di semua HUAWEI Experience Store, Laman Web Rasmi HUAWEI, Kedai Rasmi HUAWEI di Shopee, Kedai Utama HUAWEI di Lazada dan Kedai Rakan Kongsi HUAWEI yang sah seperti SenHeng, senQ, Harvey Norman dan Urban Republic. 

👉HUAWEI P60 PRO (8 GB RAM + 256 GB ROM) = RM 4,699
👉HUAWEI P60 Pro (12 GB RAM + 512 GB ROM) = RM5,499

dengan pilihan Rococo Pearl dan warna Hitam. 

PERANTI LAIN YANG TURUT DILANCARKAN 


1) HUAWEI Mate X3: Telefon Pintar Ultra-Ringan, Ultra Nipis, Empat-Lengkung dan Skrin Besar Boleh Lipat Pertama di Dunia


HUAWEI Mate X3 hadir dengan berat ultra-ringan 239g dan ketebalan 11.08mm semasa dilipat, dan 5.3mm semasa dibuka. HUAWEI Mate X3 juga menampilkan komponen Type-C yang paling tipis dalam industri dengan reka bentuk struktur bersepadu dan diberi penarafan IPX8 untuk kalis air, menawarkan kenipisan dan ketahanan yang tiada tandingan. HUAWEI Mate X3 hadir dengan bateri besar 4800mAh dan HUAWEI SuperCharge berwayar 66W, HUAWEI SuperCharge tanpa wayar 50W, Pengecasan Balik Wayarles 7.5 W, yang memenuhi keperluan penggunaan harian dengan mudah. Untuk kamera pula, Huawei Mate X3 tersedia dengan Kamera Utama Ultra Vision 50 MP, Kamera Sudut Lebar Ultra 13 MP dan Kamera Telefoto Periskop 12 MP, telefon ini menyokong zum optik 5x.

HARGA PERANTI : HUAWEI Mate X3 (12 GB RAM + 512 GB ROM) = RM8,888


2) HUAWEI Watch Ultimate


HUAWEI Watch Ultimate ialah jam tangan pintar premium yang menawarkan gabungan gaya dan bahan yang tiada tandingan. Untuk memenuhi permintaan pengguna yang mendambakan pengembaraan luar, HUAWEI WATCH Ultimate menggunakan Mod Ekspedisi serba baharu yang direka khas untuk mencipta semula perasaan dan suasana sukan luar. Ciri ini adalah satu layanan untuk pencari pengembaraan luar di mana-mana sahaja dan akan memenuhi pelbagai keperluan penerokaan mereka dalam senario seperti padang pasir di luar jalan raya, berkhemah dan mendaki.

HARGA PERANTI : HUAWEI Watch Ultimate = RM 3,799 


3) HUAWEI WATCH Buds


Huawei mencipta jam tangan pintar pertama dalam industri dengan reka bentuk penutup pop timbul magnetik, yang menempatkan sepasang fon telinga TWS. Peranti ini dilengkapi dengan ciri termaju seperti reka bentuk pop timbul yang inovatif, Mutual Magnet Array untuk akses mudah dan Adaptive Identification Technology yang membolehkan pengguna memakai, menanggalkan dan memulangkan kedua-dua fon telinga tanpa perlu membezakan antara keduanya. Ia didatangkan dengan 80 Mod Sukan, antaranya ialah 10 mod sukan profesional, termasuk larian luar, larian dalaman, berjalan di luar, berjalan di dalam, berbasikal luar, berbasikal tali dan banyak lagi!


HARGA PERANTI : HUAWEI WATCH Buds = RM 2,199

4) HUAWEI FreeBuds 5


HUAWEI FreeBuds 5 ialah tambahan terbaru kepada barisan fon telinga wayarles popular HUAWEI. Menampilkan reka bentuk yang diperkemas yang memaksimumkan keselesaan dan daya tarikan estetik. Memandangkan setiap komponen berfungsi secara berasingan antara satu sama lain, kelajuan pengecasan dan prestasi audio bebas untuk melonjak ke tahap yang lebih tinggi. Membenarkan 30 jam untuk pengecasan penuh, dan pengecasan pantas 5 minit boleh menyokong sehingga 2 jam mendengar, kadar pengecasan 200% lebih pantas12 daripada generasi sebelumnya.

HARGA PERANTI : HUAWEI FreeBuds 5 = RM 699

5) HUAWEI MatePad 11 Inci 2023


HUAWEI MatePad 11-inci 2023 dipertingkatkan lagi apabila digabungkan dengan HUAWEI M-Pencil (generasi ke-2) dan kadar penyegaran 120 Hz tablet yang memastikan pengalaman menulis tahap pen-on-paper, untuk memaparkan karya terbaik dan kandungan kegemaran anda dalam segala kemegahannya. Apatah lagi, tablet ini juga menempatkan FullView Display, 2.5K resolution, P3 colour gamut, TÜV Rheinland Low Blue Light (Penyelesaian Perkakasan) dan diperakui Bebas Flicker, untuk memastikan jam menonton atau bekerja menggunakan tablet kekal mudah pada mata.

HARGA PERANTI : HUAWEI MatePad 11-inci 2023 = RM 1,999


TEMPAH SEKARANG!

Kepada anda yang berminat untuk membeli dan menempah kesemua peranti ini, anda boleh dapatkan di semua HUAWEI Experience Store, Laman Web Rasmi HUAWEI, Kedai Rasmi HUAWEI di Shopee, Kedai Utama HUAWEI di Lazada dan Kedai Rakan Kongsi HUAWEI yang sah seperti SenHeng, senQ, Harvey Norman dan Urban Republic.

Untuk maklumat lanjut, kemas kini atau promosi terkini anda boleh lawati Laman Web Rasmi HUAWEI, halaman Facebook Rasmi HUAWEI atau Instagram.

SEKIAN

Post a Comment

0Comments

The author will not be responsible for any comment left by the readers. Please comment using polite language. Thank you.


Post a Comment (0)

#buttons=(Ok, Go it!) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Ok, Go it!